Iztok Babnik

 

4622967
Iztok Babnik

Pozavnist Iztok Babnik (1971)  je glasbeno pot začel na piranski glasbeni šoli kot učenec tenorske tube (baritona) pri Umbertu Radojkoviću in pozavne pri Matjažu Murku. Po zaključeni gimnaziji in po opravljenem sprejemnem izpitu je nadaljeval študij pozavne na ljubljanski Akademiji za glasbo pri prof. Borisu Šinigoju, kjer je leta 1994 tudi diplomiral. Med študijem in tudi po njem se je izpopolnjeval na poletnih šolah pri Branimirju Slokarju in Michelu Becquetu.

Po uspešno opravljeni avdiciji v Slovenski filharmoniji se je leta 1995 tam tudi redno zaposlil. Od leta 1992 je bil stalni honorarni sodelavec na piranski glasbeni šoli, kjer je do leta 2005 poučeval pozavno in druga konična trobila. Od leta 1997 do 2005 je bil član slovenskega kvarteta pozavn, s katerim je veliko koncertiral po Sloveniji in v tujini. Prav tako je bil član Trobilnega ansambla slovenske filharmonije, s katerim je leta 2005 nastopil kot solist pri izvedbi koncerta za pozavno in trobilni ansambel F. Davida v priredbi A. Šolar in tako  zaključil študij na podiplomski stopnji in pridobil naziv specialist pozavnist.

Od leta 2005 je poučeval trobila ter uspešno vodil šolski pihalni orkester na glasbeni šoli v Ilirski Bistrici, kjer je bil od 2008 do 2010 tudi redno zaposlen. V letih 2010 in 2011 si je na Orkesterkampu v Portorožu pod vodstvom mednarodno priznanega dirigenta Douglasa Bostocka in na dirigentski šoli Zveze slovenskih godb pod vodstvom Jana Cobra pridobival dragocene izkušnje iz dirigiranja. Od leta 2009 vodi Mladinski pihalni orkester Piran, ki redno koncertira v Sloveniji in v tujini. Vrsto let je kot mentor za trobila aktivno sodeloval na mednarodnem mladinskem glasbenem laboratoriju Intercampus v organizaciji Zveze slovenskih kulturnih društev iz Trsta, ki ga je leta 2011 vodil tudi kot dirigent. Od leta 2010 je ravnatelj glasbene šole Koper.